Verbonden op de heilige berg

Posted on

Na vandaag kunnen jullie allemaal op jullie 2 oren slapen, want al jullie bloedjes van kinderen, zussen, vrienden, neven/nichten, vage kennissen en volkomen onbekenden zijn gezegend door 2 sjamanen. Dit ritueel vond plaats in het midden van de Andes. Bergen rondom ons, vrienden rondom ons, en verder niets. We namen plaats rond een vuur, de sjamanen spraken over hoe wij geloof moeten hebben in een goede toekomst. Daarna werd van alles en nog wat geofferd om ons geluk en voorspoed te brengen. Terwijl wij dit tafereel aanschouwden, kauwden wij gretig voort op onze cocabladeren. De grootsheid van de bergen en de overgave van de sjamanen maakten dit voor iedereen een prachtige start van de dag.Na een ruige rit terug en een paar bijna doodervaringen in de jeep* kwamen we weer aan in El Molino. In de namiddag bezochten we de mercado van Potosí. Straten gevuld met groenten, gebakken kip, tandenborstels, gekke drankjes, gigantische papaja’s, koffie, jassen (mama ik heb een jas gekocht, een echte jas!) , en ooh ja zelfs stickers. Wie had dat gedacht! Fun fact: Bolivianen zijn klein. Bij gevolg zijn hun kraampjes op de mercado ook laag, met als gevolg dat wij overal tegen liepen. Behalve Ellen, want zij is klein.

Terug in El Molino waren we elkaar zo beu dat we nood hadden aan nieuwe vrienden. We vonden een groep Bolivianen en grepen onze kans. Na een spontane dansparty, en een stuk of duizend selfies later, noemen we ons trots ‘de vrienden van Potosí’. We vielen in de smaak, door onze verschillende oogkleuren en uiteraard onze alom bekende oer Belgische Polonaise.

Dit verslag is gebaseerd op de waarheid, en niets anders dan de waarheid! Er is geen sprake van overdrijving in dit verslag. Wie anders zegt wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met onze advocaat ter plaatse, Padre Carlos.

Kusjes Eva & Silke

*geen stress