Een dagje Potosí

Posted on

Liefste lezers

Vandaag was het een druk dagje. We konden genieten van schitterend weer. Na het ontbijt zijn we vertrokken naar de mijnen. Hiervoor zijn we tot 4400m gestegen.

We kregen uitleg van Alan. Alan is een man die zelf 2 jaar in de mijnen heeft gewerkt. Hij heeft  verteld over hoe het eraan toe ging in de mijnen. Tijdens de uitleg hadden we een mooi uitzicht over heel Potosí. Het was een heftig verhaal. De ingangen van de mijnen zijn klein. Momenteel zijn er 400 ingangen actief. De binnenkant van de berg ziet eruit als een mierennest omdat er zoveel verschillende tunnels worden gegraven. Daardoor is de kans dat een gang zal instorten dus groot.
Met dank aan Rebeca als tolk hebben we het verhaal perfect begrepen. Het is moeilijk om te geloven dat de mensen voor een job kiezen met zoveel risico en dat voor maar €15 per dag. Ook zijn er vaak jongeren aan het werk.

We zijn teruggekeerd naar El Molino met de jeeps, echt megacool! Een heerlijk middagmaal stond op ons te wachten. Soep met korstjes en echte Vlaamse kost: patatten met bonen en varkensvlees.

In de namiddag zijn we naar een hospitaal geweest. We hebben de zieke kids geanimeerd en met hen geknutseld. We versierden kleurplaten en met ballonnen konden we onze creativiteit volledig laten gaan. We hebben ook een korte rondleiding gekregen in het ziekenhuis en we zijn de mensen van de psychiatrie ook gaan groeten.

De avond brachten we door met spaghetti en gezelschapspelletjes. Morgen zijn we er weer met een nieuw dagverslag. Slaap zacht!

Beau en Jolien