Deelnemers

Hallo,

Mijn naam is Amber Peeters. Ik ben heel blij dat ik mee kan gaan op inleefreis naar Bolivia. Dit lijkt me een unieke ervaring om kennis te maken met een hele andere cultuur. Deze inleefreis is echt een kans om mijn grenzen te verleggen.

Mijn hobby is rope skipping. Dit doe ik al sinds de lagere school. Ondertussen geef ik ook reeds 4 jaar training aan kinderen van 6 tot 12 jaar. Ik neem ook actief deel aan het organiseren en uitvoeren van activiteiten, zoals het Funweekend, zomerkamp, de show, …

In de paasvakantie heb ik een cursus als animator bij VDS (Vlaamse Dienst Speelpleinwerking) gevolgd. Deze zomer kon je me terugvinden op speelplein Kaktus in Zemst. Ondertussen heb ik ook mijn animator diploma op zak.

Kinderen staan heel centraal in mijn leven. Vandaar dat ik ook graag zou verder studeren voor leerkracht lagere school of sociaal werk.

Ik zou graag iets willen bij brengen aan de lokale bevolking over onze westerse manier van leven en sta zeker open om ook veel van hun bij te leren.

Beth Verbruggen

6WWB

Woonplaats: Leest

Hobby’s: Chiro

 

Hola, ik ben Beth. In 2023 ga ik mee op inleefreis naar Bolivia. Ik ben een nieuwsgierig en avontuurlijk persoon die graag de wereld wilt leren kennen. Van mijn vader hoorde ik vroeger al veel verhalen over zijn tijd in Zuid-Amerika. Ik wilde deze verhalen ook eens beleven dus schreef ik me in voor de reis naar Bolivia. Ik ben geïnteresseerd in alles wat er in de wereld gebeurt en ik wil graag nieuwe culturen en nieuwe landen leren kennen. Deze inleefreis is een unieke kans om van dichtbij mee te maken hoe mensen aan de andere kant van de wereld leven en om te kunnen ondervinden wat armoede nu juist is.

¡Hola!

Ik ben Eva, leraar Frans op UM en ik sta te popelen om mee op inleefreis naar Bolivia te vertrekken…

Ik geef al zo’n 20 jaar les op UM en heb al eens eerder de kans gehad om met onze school op inleefreis te gaan, maar dan naar Tanzania. Tot op vandaag ben ik nog steeds onder de indruk van die buitengewone ervaring. Wat ben ik blij dat ik binnenkort me een tweede keer mag laten onderdompelen in een voor mij totaal nieuwe cultuur… Ik ben dan ook nog nooit in Latijns-Amerika geweest… Gelukkig spreek ik wel een aardig mondje Spaans dankzij mijn vroegere studies…

Buiten UM ben ik een bezige bij. Ik ben in de eerste plaats mama van Floor en Kas, onze twee geweldige kinderen. Daarnaast vind ik m’n uitlaatklep in sport en in creatieve hobby’s. Sinds vorig jaar volg ik de opleiding marokijnbewerker (lederbewerking). Die 4u creatieve me-time heb ik echt nodig om m’n hoofdje na een hele week lesgeven leeg te maken. Sporten vind ik ook fijn. Ik probeer minstens 1x per week te ‘padellen’. In de lente/zomer werk ik graag in de tuin en kweek ik m’n eigen groentjes. Het ene jaar al met meer succes dan het andere. Misschien volgende zomer wel eens een Boliviaans patatje?

¡Hola a todos!

Soy Hélene, profesora de holandés en el 2° año.

15 jaar geleden kreeg ik als leerling van Ursulinen Mechelen de kans om samen met andere vijfde- en zesdejaars op inleefreis te gaan naar Bolivia. Een kans die ik toen met beide handen heb gegrepen en die ik nooit heb betreurd. Intussen werk ik een tiental jaar op diezelfde school en keerde ik in 2018, tien jaar later en deze keer als leraar, terug naar El Molino, naar Mia, naar de dorpen. Dat ik vandaag nog altijd enthousiast ben en sta te popelen om een derde keer te vertrekken naar dezelfde plek, zegt meer dan genoeg.

Intussen gaat de tijd verder en is er heel wat veranderd. Hoe hebben zij de coronacrisis doorstaan? Hoe zit het intussen met de investering in de weefmachine? Kan Eduardo zijn eigen boontjes doppen of is heeft hij intussen zijn toevlucht genomen naar de stad, naar Argentinië?

Opnieuw een resem vragen waarop ik misschien binnenkort een antwoord krijg. Ik ben helemaal klaar voor een nieuw avontuur. Een avontuur dat ik graag met jullie lezers, leerlingen, collega’s, vrienden en familie wil delen, want hoe breder we dit verhaal kunnen dragen, hoe mooier het wordt!

¡Todos juntos

De eerste keer dat er spraken was over een inleefreis naar Bolivia dacht ik hier nog niet te veel van. Ik heb toch besloten om met een paar vrienden het infomoment mee te volgen en dat was het begin van deze unieke reis naar een ander deel van de wereld.

Ik ben Jappe, 17 jaar en zit in mijn laatste jaar in Ursulinen Mechelen. Ik ben zeer geïnteresseerd in nieuwe culturen en wil nieuwe ervaringen beleven. Ik heb al veel gehoord over hoe de mensen daar het dagelijkse leven beleven en zou dit graag eens met mijn eigen ogen willen zien. Ook heb ik van oud leerlingen een paar handige tips meegekregen die ik zeker ga proberen. De groep van dit jaar heeft een speciale maar goede band en ik hoop met hun allerlei leuke dingen te beleven in deze reis.

Ik denk dat ik terug ga komen als een nieuw persoon en de wereld hier met een ander inzicht ga ervaren. Het wordt mijn eerste uitstap naar Latijns-Amerika en denk dat dit ook de beste gaat zijn.

iCiao!

Hobby’s : Klimmen, knutselen, lezen.

Hey ik ben Julie. Ik heb ervoor gekozen om naar Bolivia te gaan. Omdat het een ervaring is die je nooit zult vergeten. Ik heb altijd al een hart gehad om te reizen. Maar zeker om nieuwe culturen te leren kennen ook. Maar ook te dingen daar te leren. Ik wil ook dingen aan hun aanleren. Deze reis is een unieke reis. Je leert een nieuwe taal, nieuwe vrienden en een nieuw land. Ik kan niet wachten tot we vertrekken!

In mijn vrije tijd ben ik bezig met sporten en basketbal. Maar ik ben ook tijdens de vakanties animator op kampen. Op zondagen ga ik naar de chiro.

Kaate van Vooren

Toen ik over de inleefreis hoorde was ik meteen enthousiast! Ik neem deel aan deze inleefreis omdat ik me graag wil inzetten om mensen te helpen. Daarnaast ben ik ook heel geïnteresseerd in andere culturen, en kijk ik er al naar uit om de Boliviaanse cultuur te leren kennen. Wat ik zo leuk vind aan de inleefreis is dat je de lokale bevolking en cultuur van binnenuit te leert kennen. Deze inleefreis geeft je de kans om je wereldbeeld te verruimen. Het is een unieke kans waar ik enorm naar uitkijk !

Hallo! Ik ben Katrin.

Op UM kan je me vinden in de lessen (bedrijfs)economie en dit al zo’n 25 jaar!

Mijn hobby’s zijn reizen, lezen en me verdiepen in geneeskrachtige planten en natuurlijke geneeswijzen. Ik heb 2 kinderen van 17 en 19 jaar.

Deze inleefreis is voor mij een unieke kans om kennis te maken met de plaatselijke bevolking en hun cultuur. Na mijn studies T.E.W. heb ik een opleiding in de antropologie gevolgd waarbij ik kon kennismaken met heel andere denkbeelden rond economie, politiek en samenleving. Een eye-opener! Ik was gebeten door de culturen van Latijns-Amerika en ben dan ook heel benieuwd naar de ervaringen die we in Bolivia gaan opdoen. De manier waarop Mia in El Molino werkt voor en met de plaatselijke bevolking vind ik fantastisch. Het is een unieke kans voor onze groep om hiervan getuige te zijn en kennis te maken met Mia en de indianen van de Altiplano.

Hallo, ik ben Killian en ik studeer economie wiskunde. Ik ga mee voor een ervaring op te doen daarnaast ben ik ook zeer geïnteresseerd in andere culturen. Zelf zit ik ook in de Chiro en sta ik reeds in leiding, daarnaast sport ik ook zeer graag aangezien ik mijn energie er op een of andere manier moet uitlaten.

Hola!

Ik ben Lien, leerkracht Nederlands op UM. Toen ik startte op onze school, vertrok er dat jaar een enthousiast team richting Bolivia. “Dat wil ik ook” dacht ik. De verhalen, de bevlogenheid, de inzet van collega’s en leerlingen inspireerden me. Nu mijn eigen kinderen wat groter zijn en ik intussen mijn weg wel heb gevonden op UM, is het een uitgelezen moment om me aan dit avontuur te wagen. Ik ben heel benieuwd naar deze toch wel bijzondere ervaring. Zuid-Amerika is een continent dat ik nog niet eerder bezocht. Hoe is het leven daar? Hoe kunnen we Mia en El Molino helpen? Maar ook, wat kunnen wij van hen leren? Welke verhalen zal ik achteraf kunnen vertellen?

Naast mijn liefde voor alles wat met taal te maken heeft, ben ik graag creatief bezig. Zelf dingen maken geeft me voldoening. Na een drukke werkweek kom ik tot rust met yoga of loop ik met enkele rondjes in het bos even alles van me af. Ook trek ik graag de natuur in: een wandeling dicht bij huis, kamperen of met de rugzak op bergtocht…

Deze activiteiten vul ik sinds twee jaar aan met Spaanse les, espero poder hablar español muy bien en Bolivia!

 

Hola,

Aqui Lies Andries. Toch al enkele woordjes Spaans voor we naar Bolivia trekken. In België kan je me terugvinden op het lacrosseterrein of ben ik monitor bij Kazou waar ik jongeren begeleid om een toffe vakantie te hebben. Ik ben superblij dat ik mee kan op de inleefreis. Het avontuur trekt me echt aan en ik wil helpen en ontdekken hoe het leven daar is. Ik ben geïnteresseerd in de effecten van de klimaatproblematiek en de gevolgen op het dagelijkse leven daar. Bovendien help ik graag mensen en heb ik een luisterend oor en ben ik dan ook vertrouwensleerling. Verder ben ik heel sociaal en geëngageerd, daarom maak ik ook deel uit van de (overkoepelende) leerlingen- en diversiteitsraad. Deze reis wordt zonder twijfel één van de mooiste reizen die ik kan maken en die ik slechts éénmaal zal meemaken in mijn leven.

Hey hey, Margot hier!

Ik ben een leerling van 6STW en ben helemaal klaar om in dit te gekke avontuur te stappen!

Als ik mezelf moet beschrijven in een paar woorden, denk ik aan sociaal, sportief, open-minded en verzorgend. Ik ben graag omringd door mensen en zal er alles aan doen om de sfeer er altijd in te houden. Dat doet me verwijzen naar Chiro Coloma, waar ik elke zondag met mijn leden doorbreng. Naast de Chiro geef ik ook turnles in Moedig en Vrij.

Ik zie mezelf als een nieuwsgierig en leergierig persoon. Zo is deze unieke kans een opportuniteit om nieuwe dingen te leren, over mezelf en anderen. Een nieuwe cultuur, nieuwe mensen, nieuwe kansen en een dynamisch wereldbeeld, dat is wat mij verder brengt in het leven.

Het concept van de inleefreis vind ik heel mooi. Ik vind het belangrijk mijn steentje bij te dragen om het leven voor iedereen zo goed mogelijk te maken. Perfect zal het nooit zijn, maar helpen om het leven van de bevolking daar aangenamer te maken, laat me stilstaan bij hoe goed wij het hier hebben en geeft me motivatie om te genieten van elk klein moment.

Natuurlijk weet ik nog niet helemaal wat er me te wachten staat, dat maakt het extra spannend. Een ver land, andere taal in een nieuwe groep zullen me zeker op de proef stellen. Maar ik kan niet wachten om ook mezelf tegen te komen en met een verhaal om nooit te vergeten terug thuis te komen!

Hey Hoi ik ben Renée.

Ik ben 18 jaar oud. In mijn vrije tijd ben ik leiding op de scouts, werk ik in een café/restaurant en doe ik toneel.  Als ik mezelf moet omschrijven zou ik zeggen dat ik een sociale, gezellige (adjectief scouts hihi), authentieke, zorgende persoon ben. Ik ben ook de persoon waar mensen ambetant van worden als ze eten gemaakt hebben; de vegetariër.

 Ik heb ongelofelijk veel zin in deze reis. Ik kan niet wachten om meer over het land, de cultuur, de mensen,…te weten te komen. Ik denk dat we veel life changing moments zullen meemaken en ik kan niet wachten om hier over 10 jaar nog over te vertellen.

Ik ben super dankbaar dat ik deel mag uitmaken van deze groep die meegaat. Ik zie dit als zo’n mooie kans en ik hoop dat dit voor mij de deur opent naar meerdere reizen zoals dit. Ik ben zelf nog heel hard opzoek naar wat ik wil doen in de toekomst. Ik denk dat een reis als deze ervoor zorgt dat je niet alleen meer over het land te weten komt maar ook over jezelf.

 

Ik weet totaal nog niet wat me te wachten zal staan maar ik weet wel dat dit een reis vol van emoties gaat zijn. Ik ben er klaar voor! ( ongeveer toch)

Hola !

Ik ben Tobi Ceuppens, leerling van Ursulinen Mechelen. Ik studeer wetenschappen-wiskunde en zit in mijn laatste jaar. Ik ben 17 jaar en ik ga naar Bolivia in 2023. Ik ben heel blij dat ik naar Bolivia kan gaan omdat ik denk dat ik met een heel ander wereldbeeld ga terugkeren en beseffen hoe goed wij het hier hebben in België. Dit is mijn eerste reis naar het continent Latijns-Amerika. Ik heb me destijds ingeschreven omdat dit zeker een unieke ervaring is. Zo kan ik een andere cultuur leren kennen. Ik ben ervan overtuigd dat ik daar veel ga bijleren en dat dit een positieve invloed zal hebben op mijn verdere leven.

Hasta luego

Wout Verstricht

Op het moment dat ik hoorde van deze inleefreis was ik meteen opgetogen. Ik nam deel aan deze inleefreis omdat ik graag andere mensen help, maar ook omdat ik geïnteresseerd ben in de cultuur van Bolivia. Ik wil ook met deze inleefreis een correct beeld vormen van de problematiek in derdewereldlanden. Het is een eenmalige kans die ik zeker wil gebruiken.

Scroll to Top