Deelnemers 2014

Niels De Ridder
STK – 6GLA
Leeftijd: 17 jaar
Hobby’s: Viool, orkest, toneel, voordracht en muziektheorie
Ik ben geïnteresseerd in alles wat er in de wereld gebeurt. Het is volgens mij belangrijk dat er persoonlijk contact plaatsvindt tussen mensen uit de ‘eerste wereld’ en de ‘derde wereld’. Ik vind het bijzonder om ter plaatse mee te kunnen maken hoe de mensen leven en denken. Wij hoeven ons hier nooit zorgen te maken over de vraag of onze oogst zal slagen en ons vee de droogte zal overleven. In ons comfortabele leventje worden wij daar nooit mee geconfronteerd. Voor de mensen daar zijn dat alledaagse zorgen. Ik wil mij graag inzetten om te helpen en geloof erin dat kleinschalige projecten zinvol zijn. Ik wil mijn best doen om deze boodschap uit te dragen.

Tille Keuleers
UM – 6VZ
Leeftijd : 18 jaar
Woonplaats: Kapelle-op-den-Bos
Hobby’s: Chiro
De reden waarom ik heel graag meega naar Bolivië is omdat ik wil kennismaken met hun leefwereld . Ik wil me kunnen inleven in de gedachten en gevoelens van personen die het minder goed hebben en moeten vechten voor het geluk dat ze willen hebben. Ik wil voelen dat niet iedereen het zo goed heeft als in België maar ik wil ook zien dat ze gelukkig zijn met wat ze daar hebben en wat ze kunnen doen. Ik wil een ander stukje van de wereld zien.

Carl Desmet
UM – 6WWI
Leeftijd: 18 jaar
Woonplaats: Bonheiden
Hobby’s: Fitness, thaibox , muziek en volksdans
Een tekstje schrijven waarom ik graag mee wil? Pffff, niet zo heel makkelijk: er zijn zoooooooooooooooooooo veel redenen! Voornamelijk wou ik mee omdat ik een beetje loco ben in mijn hoofd en steeds anderen wil helpen. Daarnaast ben ik ook gewoon heel blij met deze unieke kans om eens een nieuw deel van de wereld te verkennen, want naast mensen een handje te helpen, hoop ik heel de wereld – en ja, als ik dat zeg bedoel ik tot in de kast van Narnia – te zien.
Ik kijk enorm hard uit naar deze reis, ik hoop dat ik daar de handen uit de mouwen kan steken en iets kan betekenen, maar ik ben er zeker van dat zij mij ook dingen zullen leren 

Hanne Daems
UM – 6EMT
Leeftijd: 17 jaar
Woonplaats: Hombeek, Mechelen
Hobby’s: Chiro, dansen
De eerste reden waarom ik mee wil naar Bolivia is, omdat ik één van de deelnemers van de vorige inleefreis ken. Saren vertelde ons dat het gewoon geweldig was en als we ooit de mogelijkheid hadden mee te gaan, we ons zeker moesten inschrijven. Ik had al mijn hoop al opgeborgen omdat ik wist dat men maar om de vijf jaar ging. Je kan je dan ook levendig voorstellen dat ik dolgelukkig was, toen ik hoorde dat, wegens de gezegende leeftijd van Mia, de inleefreis met twee jaar vervroegd werd. Ik durf dan ook gewoon te zeggen dat dit een once in a lifetime opportunity is. Een andere reden is zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt, of nog zal lezen, het ontdekken van een andere cultuur. En ik wil ook zien hoe ik ga reageren op twee weken zonder facebook, twitter, gsm, … twee weken rust. Als het kon, sprong ik nu het vliegtuig op.

Hermelinde Hooft
STK-6LWE
Leeftijd: 17 jaar
“Ik kan niet geloven dat ik mee mag.” Mijn eerste dagen in het project in een notendop. Ik ben er later bijgekomen, in deze geëngageerde en enthousiaste groep, maar ik kan vertellen dat het meer dan aanstekelijk is. Deze inleefreis is een kans die maar één keer in je leven voorkomt. Cliché, ik weet het, maar daarom niet minder waar. Nog zo eentje: het leven is zo kort. Maar opnieuw: waar. Ons leven is zo kort en ik zou in die tijd zo veel mogelijk willen doen. Deze reis zal het begin zijn van mijn weg om iets met mijn leven te doen om anderen te helpen, om de boodschap die geroepen wordt in zovelen talen te begrijpen. Ik ga om te leren van anderen om te leven  met anderen.

Jolien De Braekeleer
STK – 6WWIB
17 jaar
De inleefreis is een unieke kans, niet alleen voor onze groep, maar ook voor de mensen daar. Het is voor beide groepen een soort van leerrijk avontuur. Ik ben altijd enorm geïnteresseerd geweest in de rest van de wereld en de lokale mensen. Waar je geboren bent,  is zo beslissend voor het leven dat je zal leiden. Het is niet omdat wij  het veel beter hebben, dat we geen hulp kunnen bieden aan  anderen. Ik  weet nu al dat het een geweldige reis zal worden!

Kaat De Bock
STK -6LWI
Hobby’s: tekenen, lezen, de wereld verkennen, wandelen en joggen (beide aan hetzelfde tempo). Noem me naïef, jong en een beetje getikt, maar ik wil de wereld verbeteren! Een project zoals El Molino ter plaatste steunen is iets dat ik altijd al wou doen.  Ik wil ervaren hoe mensen in Bolivië hun leven in eigen handen nemen en daar mijn steentje aan bijdragen. Een kans zoals de deze krijg je niet vaak en ik ben zo gelukkig dat ik hem gekregen heb.

Liesbeth Van Cleemput
STK – 6LWE
Deze inleefreis naar Bolivia is een unieke kans om een nieuw stukje van de wereld te ontdekken. Om in levende lijve te ondervinden wat armoede in de derde wereld echt betekent en om zelf een steentje bij te dragen door deel te nemen aan dit project. Het zal een onvergetelijke ervaring zijn om niet alleen geld te verzamelen voor een nobel doel, maar ook om de mensen voor wie we dit doen te ontmoeten, te helpen en ze te kunnen laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Boliviareis 2014, ik ben er klaar voor!

Gianella Loayza
UM – 6SEC
Leeftijd: 18 jaar
Ik hou enorm veel van reizen, verschillende landen bezoeken en hun omgeving leren kennen vind ik altijd interessant. Dat is niet enkel mijn enige reden waarom ik graag mee wil, maar ook omdat wij de unieke kans krijgen om een totaal andere cultuur te leren kennen op een intieme manier.Wat me ook aanmoedigt om deel te nemen aan deze ervaring is de kans om mensen te helpen en om ze aan te moedigen om verder te gaan. Ik vind het ook wel belangrijk dat de mensen daar kennis kunnen maken met onze cultuur.

Robbe Biesemans
STK – 6HU
Ik vind het heel belangrijk om mijn wereldbeeld te verruimen. Nieuwe culturen leren kennen geeft me kansen om de wereld beter te leren begrijpen. Voor mij draait opgroeien vooral om kritisch tegenover de wereld en mezelf te leren staan. Daarom vind ik het belangrijk dat ik geconfronteerd word met meerdere visies, om er zelf een goede te kunnen vormen. Hoe meer die visies verschillen, hoe beter ik mijn kijk op de wereld kan vormen. Ik wil ook weten wat de derde wereld precies inhoudt. Ik zou ook graag ter plaatse mijn bijdrage realiseren, hoe klein ook. Wij, westerlingen, kunnen veel van hen leren en dat is wat ik wil doen. Wat we daar leren zou ik ook absoluut willen overbrengen naar hier. Iedereen kan immers iets van elkaar leren.

Scroll to Top