22-23/10/2022: Weekend

In de scoutslokalen van Tilla Coloma stroomden alle deelnemers rond 11 uur toe, voorzien van een matje en slaapzak. Ook Gerarda en Agnes maakten hun opwachting. Zij gaan als extra ‘Moekes’ en ervaringsdeskundigen mee en versterken zo ons team. We maakten samen smoskes en aten zowaar buiten in een aangenaam herfstzonnetje. Via het talentenspel en een voetbalmatchke leerden we elkaar beter kennen.

Nadien was het tijd voor presentaties per duo/trio om Bolivië op verschillende vlakken onder de loep te nemen. Killian, Tobi en Jappe legden ons op Kahootwijze de geschiedenis van het land uit. Margot en Renée hadden een actief spel over de geografie en het klimaat van het diverse land uitgewerkt. De sociaal-economische situatie werd door Lies en Wout verteld. Liv, Julie en Amber zorgden voor o.a. een culinaire en muzikale toets bij hun uiteenzetting over de vele culturele aspecten van Bolivië. De woelige politiek werd dan weer toegelicht door Charlotte, Beth en Kaate.

Onze zelfgemaakte spaghettimaaltijd smaakte heerlijk. Na de afwas nestelden we ons rond een gezellig kampvuur waar Ella Van Aken ons kwam vergezellen en vertelde over haar ervaringen van de vorige inleefreis. Er kwamen heel wat vragen, de inleefreis werd opeens veel concreter.

Tijdens het ontbijt op zondagochtend kwam collega Inge Van der Eecken ons vervoegen. Zij gaf een leuke introductie in de Spaanse taal om de leerlingen toch een beetje basic woorden mee te geven voor kleine gesprekjes. Alvaro Soler leverde ons opnieuw ons reislied: zijn ‘Bajo el mismo sol’ zullen we ginder vaak laten weerklinken!

Scroll to Top