Ella Van Aken

Ella Van Aken
UM – 6LMT
Woonplaats: Mechelen
Hobby’s: viool, scouts, fotografie

Er zijn duizend en een redenen waarom ik zo graag mee naar Bolivia wil!

Het is allemaal begonnen met een leidster uit mijn scoutsgroep die enkele jaren geleden mee naar Bolivia mocht en terugkwam met een koffer vol verhalen. Met heel veel enthousiasme en passie vertelde ze over al haar avonturen en over wat ze allemaal had bijgeleerd.

Toen ik vorig schooljaar te horen kreeg dat de Boliviareis opnieuw zou doorgaan, kon mijn geluk niet op. Het was een voorteken en ik zou er werkelijk alles voor doen om mee te mogen!

Ik reis heel graag en hoop in Bolivia een nieuw stukje van de wereld te ontdekken. Misschien klinkt het naïef, maar sinds jongs af aan wil ik mee helpen aan een betere wereld. Ik wil weten wat die ‘derde wereld’ nu echt is, wat het betekent om in armoede te leven.

Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest en kijk er naar uit om weer een andere cultuur te leren kennen, om te ontdekken hoe een doordeweekse dag voor een inwoner van El Molino eruit ziet. Ik zie deze reis ook als een voorbereiding op een jaar in Latijns-Amerika met AFS.

Tenslotte ben ik er ook zeker van dat we veel plezier zullen maken. Enkele medereizigers moet ik nog wat beter leren kennen, maar het Bolivia-weekend heeft alvast geleerd dat het een toffe bende is!

¡Mi maleta está lista y yo también!

Scroll to Top